Øreakupunktur

Ørearkupunktur

Ligesom der er zoner på fødderne, som afspejler kroppen, er der tilsvarende zoner i øret.

Behandlingen foregår ved, at der i de ømme punkter/zoner i øret (som opstår, når der er ubalancer i kroppen), isættes akupunkturnåle - enten nåle, du får i og sidder med, mens du får zoneterapi, eller små tryknåle med plaster på, som kan sidde i øret i ca. en uge. Når nålen sættes i, sendes der et signal retur igennem kroppen til det sted, smerten oprindeligt er opstået. Signalet vil dermed normalisere uroen i området og dermed give den helbredende effekt.

Jeg bruger øreakupunktur som et supplement til zoneterapien, når en klient har et problem, som kræver en ekstra behandlingsindsats, eller når øreakupunkturen har bedre redskaber til at løse problemet.

Øreakupunktur er et godt redskab til at behandle stress- og angsttilstande. Det er også et godt supplement til smertebehandling ved muskelsmerter i f.eks albue, skulder, nakke eller lænd. Der er mange effektive øreakupunkturpunkter til at behandle allergier og til hovedpiner og meget andet…

Som primær behandling anvender jeg øreakupunktur til rygeafvending.

Den kinesiske øreakupunktur
Kinesisk Øreakupunktur er ligesom zoneterapien en del af Den Traditionelle Kinesiske Medicins historie, der går flere årtusinder tilbage med dens diagnoseprincipper, love og brug.

Meridianlæren er meget vigtig for udvælgelsen af ørepunkter i en behandling, og den kombineres derfor fint med zoneterapien.

Den franske øreakupunktur
Også kaldt Auriculoterapi eller Auriculomedicin er udviklet og sat i system i 1951 af den franske ingeniør, biolog og læge Paul Nogier fra Lyon. Det tog ham 15 år at kortlægge øret, dets anatomi, udvikling, nerveforsyning, refleksbanerne og nervesystemet han kaldte det ” mennesket i øret ”

Hans søn læge Raphael Nogier har videreudviklet systemet så det nu står som en bæredygtig og fantastisk metode til at behandle hele mennesket.

Paul Nogier kalder Auriculoterapi for en lægelig behandlingsteknik og Auriculomedicin en diagnoseteknik.

Paul Nogier var i 1996 indstillet til ”Nobel Prisen i medicin” på grund af sin forskning og sine resultater, men han døde desværre inden prisen blev uddelt.

NADA (National Acupuncture Detoxification Assosiation)
Er et akupunktur system der stammer fra den kinesiske øreakupunktur, men som er blevet udviklet i USA til at afgifte og afvænne mennesker fra narkotiske rusmidler, medicin misbrug og alkoholmisbrug.

NADA kan også anvendes ved stress- og angstsymptomer.

NADA-PUNKTERNE:

Sympatikus, der giver sindsro

Shen Men, der øger ens tålmodighed

Nyrepunktet, der giver visdom

Lungepunktet, der giver mod

Leverpunktet, der giver accept